Eksternt studie fra BAUM konfimerer efffekten
Og anbefaler brugen af GRANDER®
Bag navnet B.A.U.M. (Bundesdeutscher Arbeitskreis für Umweltbewusstes Management) skjuler sig en miljøorganisation, som har 500 virksomheder som medlemmer. Arbejdskredsens mål er at vejlede og rådgive sine medlemmer under mottoet ”Beskyttelse af Miljøet har den højeste prioritet i virksomheden”.
Rainer Kant, Dipl. Forstmand og Projektleder hos B.A.U.M. er ansvarlig for projektet: ”I begyndelsen, da jeg blev betroet denne opgave, var jeg også meget skeptisk. Hvordan kan et grundnæringsmiddel blive til et såkaldt universalmiddel? ” ser Kant tilbage. Han forventede at få en plausibel, kemisk eller fysisk forklaring, i stedet fik han usædvanlige personlige skildringer og talrige henvisninger. ”Nogen fortalte mig, at deres køer altid løber hen til det bageste hjørne af græsmarken, for at kunne drikke det vitaliserede vand der, for at undgå at drikke almindeligt vand. Eller at børn, efter installering af Grander Vandvitalisering, blev mindre aggressive, og at antallet af uheld hos ældre mennesker faldt på et alderdomshjem, fordi de drak mere vand og derfor fik færre brækkede ben,” fortæller Rainer Kant om sine første indtryk.Ved siden af de private erfaringer stod virkningerne i forskellige virksomheder i interessens centrum. Imellem dem var navngivne virksomheder som Formtec GmbH fra plastindustrien med hovedsæde i Kronau, Hotel am Stephansplatz såvel som Sloss Schönbrunn i Wien og Bryggeriet Memminger i Memmingen.
I alle tilfælde fandt eksaminøren positive resultater. ”Mængden af de kemiske tilsætningsstoffer faldt, man brugte mindre tid på vedligeholdelse, hjælpemidler holdt længere og intervallerne mellem udskiftning af reservedele var længere”, var bedømmelsen af teknikere hos Formtec. Den ringere klorlugt var påfaldende hos brugere af Alpenfreibad i Halblech-Trauchgau, Erlebnisbades i Plattling og Fittness-Park National i Luzern (Schweiz).
”Smagen er mere blød og rund og med fint perlende kulsyre” bekræfter Brygmester Wolfgang Kesselschläger i Memmingen. Bagerier, konditorier og møller konstaterer en højere vandoptagelse i deres produkter og en nemmere rengøring af produktionsanlægget.Også i varmesystemer og kølekredsløb kunne vitaliseret vand tydeligt score point. ”Man kunne efter installation af Grander Vandvitalisering undvære 50% rengøringsmiddel, og derudover kunne vandomkostninger reduceres med 7000 € om året.” erfarede Kant i Käserei Allgäuland GmbH i Sonthofen.
Investeringsomkostningerne rakte fra 2000€ hos en mølle til 50000 € hos Memminger Brauerei. Tilbagebetalingstiden var mellem 15 måneder og 4 år. Højere besparelsespotentiale fandt man i industrien inden for områderne: løbetid på produktionsanlægget, energiomkostninger, vandomkostninger, kemikalier, personaleomkostninger, vedligeholdelse og istandsættelse.
”Ingen af de adspurgte kunne naturvidenskabeligt forklare virkningen af Grander Vandvitalisering, men den positive effekt var definitivt til stede. Forventningerne bliver opfyldt og sågar oftest overgået. Vi anbefaler anvendelsen af Grander Vandvitalisering i Industrivirksomhederne”, kan man læse i afslutningsdokumentationen af B.A.U.M. efter mere end et halvt års undersøgelser.