Bagerier med super gode erfaringer
Det vigtigste i bagningen er for holdet mellem mel og vand
- Published in Fødevarer
I det lille bageri i Bremen bruger han derfor kun økologiske råvarer af højeste kvalitet til sine brød, kiks og kager. Det vigtigste i bagningen er for holdet mellem mel og vand. “Jo mere vand man kan binde i melet, jo bedre bliver bagværkets kvalitet,” røber eksperten.
En af Knolls kunder gjorde ham opmærksom på GRANDER Vandvitaliseringen. Han tøvede nok lidt til at begynde med, men de første praktiske forsøg fejede al tvivl til side: “Vi var i stand til at binde op til to procent mere vand, dermed bliver dejen smidigere og den friske brødsmag kraftigere, forskellen ligger så at sige på tungen!”
Knolls bageri leverer brød og bagervarer til over 150 butikker i Nordtyskland, hovedsageligt helsekostforretninger. Og omstillingen til Grander vandet gav yderligere en fordel: Bageriet bruger nu kun en brøkdel af rengøringsmidlerne de tidligere havde brugt og kunne også skære ned på omkostningerne til rengøringspersonale.
Knoll: “Rengøringen af bagepladerne og bageovnene går nu meget hurtigere og lettere, og der dannes heller ikke længere kalkbelægninger i maskinerne.”
Se erfaringer fra en anden bager i Videoen herunder.