Fiskeforarbejdning med GRANDER®
Sea Products A/S, Norge
- Published in Fødevarer
Trods sin skepsis overfor nye metoder lavede Trude A. Johnsen, virksomhedens leder, en test for at finde ud af, hvorvidt GRANDER® Vandvitalisering også ville være effektiv i en fiskeproduktionsvirksomhed.
Man indledte forsøgsrækken med letsaltet torsk. Testgruppen blev behandlet med GRANDER® vitaliseret vand, mens kontrolgruppen fik almindeligt ferskvand. Det centrale spørgsmål i dette eksperiment var: Kan GRANDER® Vandvitalisering forlænge holdbarheden hos fisk? Laboratorieundersøgelserne blev gennemført på det officielle, statslige laboratorium i Ålesund.
Efter to uger var fiskene i kontrolgruppen ikke længere egnede som menneskeføde, da de indeholdt for mange kim. De fisk, der var behandlet med GRANDER vand derimod, holdt sig fire uger, og selv på det tidspunkt var kimtallet tusind gange lavere end hos kontrolgruppen. Resultatet af undersøgelsen var så entydigt, at firmaet straks lod en GRANDER® enhed installere i sit produktionsanlæg.
Desuden blev der gennemført en mindre test med sild, for at afprøve om GRANDER® Vandvitalisering også virkede i forbindelse med saltvand. Testen blev udført på hele sild og på fileter. Også her var resultaterne forbløffende. Silden, der blev behandlet med normalt havvand, viste et tifold højere kimtal end den behandlet med vitaliseret havvand.