ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent

Watertight: Gærvækstprojekt

Motivation:
Dette projekt var kun et af de mange skridt, der blev taget i videnskabelig forskning i vandvitalisering, som er nødvendige for at hjælpe folk med at forstå og for os bedre at forklare fænomenet.

Gærfermentering (som er et vigtigt procestrin i bryggerier [1] og bagerier [2], [3]) involverer adskillige meget komplekse processer, der består af mange forskellige trin.

Hos GRANDER ®, vi har lært af empiriske undersøgelser, at bryggerier, der bruger GRANDER® vandvitalisering i deres produktionsprocesser, oplever positive ændringer i forskellige kvalitetskriterier for det producerede øl og vedligeholdelse af de anvendte maskiner. Dette forskningsprojekt havde til formål at producere resultater, som gradvist ville hjælpe os med at forstå alle grundene til disse forbedringer.

Kort beskrivelse og mål:
Gærvækstprojektet var et bestilt forskningsprojekt og er en del af den anden søjle i 'Watertight' forskningsstrategi. Hovedformålet med projektet var at finde ud af, om GRANDER®-behandlingen ('vitalisering') af vandet har indflydelse på væksten af ​​gærstammer, der især anvendes til ølbrygning. I hele undersøgelsen blev den bakteriologiske kontaminering af vandet (CFU-nummer) målt og sammenlignet mellem de forskellige prøver. Det overordnede mål var bedre at forstå, hvordan GRANDER® vandvitalisering påvirker det procesvand, der anvendes i produktionsprocesser i bryggerier og bagerier.

Design og metode:
I et forsøg på at undgå al bias, bestilte GRANDER® ikke selve forskningsprojektet. I stedet fik en ikke-tilknyttet tredjepart - dvs. en anden institution end forskningsfaciliteten, der udfører forskningen - bestilt til at håndtere projektudvikling og kvalitetssikring. GRANDER® var ikke involveret i nogen fase af undersøgelsen. Forskerne var uvidende om, hvorvidt forskningsopgaven blev finansieret af producenten af ​​vandvitaliseringsanordninger eller andre interesserede parter (forbrugerbeskyttelsesbureau osv.). GRANDER® blev afdækket som finansieringsklienten til forskningsanlægget, der blev bestilt først efter projektets afslutning.

I løbet af undersøgelsen blev forskellige vandprøver indsamlet, målt, dokumenteret og overdraget til den bestilte forskningsfacilitet beliggende tæt ved for yderligere testning. Prøverne var umærkede, dvs. forskerne vidste ikke, hvilke prøver indeholdt vitaliseret vand, og hvilke indeholdt almindeligt vand. Måling af gærvækst var det største problem i hele projektet. I et foreløbigt projekt blev der valgt en gærstamme og de vigtigste parametre for undersøgelsen. I løbet af hovedprojektet blev gærvækstkurver i forskellige medier indeholdende vitaliseret eller almindeligt vand sammenlignet. Prøver blev testet seks gange samlet for at kunne evaluere den statistiske betydning af resultaterne.

Resumé af resultater:
Resultaterne viste, at GRANDER® vandvitalisering trods frygt for det modsatte ikke påvirkede gærvæksten negativt. På grund af de sterile betingelser, der kontinuerligt blev opretholdt under målingen, blev der ikke observeret nogen signifikante ændringer i bakterievækst, der var stor nok til at måles (som forventet).

Gærvækst demonstrerede sammenlignelige kurver uanset det anvendte medie ( den ene gruppe var indeholdt i vitaliseret vand, den anden gruppe i almindeligt vand). Væksthastigheden for de forskellige prøver var imidlertid meget forskellig. Det kan konkluderes fra undersøgelsen, at vitalisering af vand ikke medfører yderligere ændringer med hensyn til gærvækst og især ikke påvirker væksten af ​​de kulturer, der er opdrættet på nogen negativ måde.

Client: Grander GmbH, Johannes Larch, head of research at GRANDER®

Carrier organization: Research Institute AG & Co KG
Partner organisationer:Austrian Institute of Technology (AIT), AQA GmbH, civil engineers
Lande:Østrig
Projekt forløb: December 2018 – Juli 2019
Udgivelser:
Funding: Grander GmbH – commissioned research without third-party funds

 

 

Kilder:

[1] Memminger Brewery | GRANDER® water revitalization reference report
(see statement at timestamp 1:00)
https://vimeo.com/230566439#t=59s59

[2] Reference report on GRANDER® water revitalization | Rieß Bakery in Bechhofen
(see statement at timestamp 0:50)
https://vimeo.com/200347962#t=49s

[3] Baking with GRANDER® water - feedback of business customers | Part 1
(see statement at timestamp 1:10, German only)
https://youtu.be/tI3OQGxi-2c?t=70

  • Johann Grander Sen.

    (1930 - 2012)

    "Vi er her på jorden for at lære"

Nyhedsbrev

Tilmeld dig til vores nyhedsbrev og få interesant information omkring GRANDER® Vandvitalisering.

Ved at klikke på “tilmeld dig nu” acceptere du vores fortrolighedspolitik .

Find en GRANDER distributør i dit område

×
×
 
Vil du gerne have den bedst mulige vandkvalitet i dit hjem?

Vores vandeksperter er klar til at give dig en gratis og uforpligtende konsultation. Kontakt os for at høre mere om hvad vi kan gøre for dit specifikke behov.